Tilbake til bloggen
Blog

Supermoms av Neato Robotics spørsmål og svar

En mammagutt (eller jente) kan virke som noe negativt, men hvorfor? Hvor skulle vi vært uten mødre? Fysisk og følelsesmessig ville vi ikke vært der vi er i dag. For enhver morsfigur vi har i våre liv er det viktig å vise kjærlighet og takknemlighet overfor dem.

Å være forelder kan betraktes som en heltidsjobb i seg selv, og vi vil lære mer om hvordan to av våre ansatte hos Neato Robotics sjonglerer mammarollen og en fulltidsjobb. Vi satte oss derfor ned med Alisha Terry, som er leder for kanalmarkedsføring og netthandel, og vår HR-koordinator Joyce Robertson.

Hva er det beste med å være mor?

Alisha: Jeg elsker å få barna mine til å le og smile. Det gir meg en unnskyldning for å være tullete! Å være der for dem, se dem vokse og utvikle seg til sine små personligheter får meg til å le og smile. Den rene gleden i ansiktene deres gjør dagene så mye morsommere!

Joyce: Å vite at jeg skapte anstendige mennesker som respekterer seg selv, sine søsken, familie og mennesker de møter, gjør meg stolt.

Fortell oss litt om barna dine?

A: Jeg har 2 døtre, 20 måneder fra hverandre, noe som betyr at det aldri er et kjedelig øyeblikk i Terry-husholdningen. Min 2,5 år gamle Maika elsker å finne ut hvordan mekaniske ting fungerer og er en ordentlig tullejente. Jeg tror hun kan bli en fremtidig mekanisk ingeniør en dag, akkurat som faren sin (ikke noe press!). Min datter på ni måneder, Kestrel, har nettopp begynt å kabbe og elsker sin eldre søster. Jeg gleder meg til å se hvordan dynamikken mellom søsknene endrer seg når Kes begynner å løpe etter Maika!

J: Alle barna mine er voksne fra 23-29 år og de alle har unike sider ved dem som får meg til å le. De er fire totalt, tre som er her på jorden med meg, og min eldste som gikk bort for 3 år siden i november. Jeg har tre sønner, en datter. De elsker å terge meg, spesielt når de vet at jeg blir irritert, men vi ender alltid opp med å le av det etterpå. De er alle sterke, målbevisste og uavhengige.

Hvilke råd har du fått for å balansere arbeid og hjemmeliv?

A: Det har ikke vært mange råd der ute om hvordan man skal balansere arbeid og hjemmeliv dessverre. Jeg tror forventningen er at mødre bare får alt gjort på en eller annen måte. Det er absolutt utfordringer med logistikk hver dag fra de våkner opp til de legger seg, med barnepass og leveringstider, møter, legetimer og alt annet de skal gjøre og være med på ! Rådet jeg fått er å bare nyte øyeblikkene; de vokser opp så fort, og den største feilen i livet vil være å ha skyldfølelse over å ha jobbet for mye og angre på at man ikke har brukt nok tid med barna.

J: Jeg personlig fikk aldri noen råd, så jeg måtte lære på egen hånd hvordan jeg skulle balansere det hele. Det har aldri vært lett, og jeg følte at jeg ikke burde be om hjelp fordi jeg skulle vite alt selv. Jeg forsto aldri meningen på flyet da de sa at jeg skulle ta på meg masken først, jeg tenkte alltid hvorfor skal jeg ikke hjelpe dem, så meg selv? Jeg lærte senere at de kan vente, jeg må ta vare på meg selv før jeg kan hjelpe noen andre, inkludert barna mine.

Hvordan balanserer du det å være en arbeidende mor?

A: Ikke så ulikt i fra det jeg gjør på jobben faktisk, jeg planlegger mye i mitt personlige liv for å finne den rette balansen mellom arbeid, lek og familietid. Langsiktig planlegging var det som bidro til å få barnehageplass til begge barna mine. Det tok meg bokstavelig talt mer enn et år på en venteliste å få smårollingene inn i barnehagen, og heldigvis klarte jeg å finne en barnepike for babyen min. Barnepass har absolutt hjulpet, og jeg er så takknemlig for at jeg har det privilegium som så mange andre foreldre ikke har. Pandemien har absolutt gjort det utfordrende for barn som trenger å være hjemme noen ganger mens jeg er WFH, men du får det til å fungere. Å være til stede med barna mine er veldig viktig, så hvis det betyr lange timer om natten etter at barna sovner, så er det sånn det får bli, men jeg prøver å ikke gjøre det til en vane!

J: Jeg lærte først å balansere denne rollen raskt etter skilsmissen. Heldigvis var barna mine i en alder der jeg kunne sette dem ned og ha et sett med regler. Jeg måtte da lære gjennom min sønns død at du ikke kan gå tilbake og forandre noe. Møter kan planlegges på nytt, regninger kan være forsinket, men du må leve livet ditt. Jeg har lært å balansere det med å være en bedre kommunikator, be om det jeg trenger, fortelle barna mine når jeg ikke kan, når vi må planlegge på nytt, bruke kalenderen min ikke bare til arbeid, men også for å holde det personlig livet mitt med barna i sjakk.

Hvordan er det å jobbe hos Neato Robotics og finne balansen mellom jobb og fritid?

A: Fleksibiliteten ved å jobbe hjemmefra under pandemien har vært svært nyttig. Jeg kunne jobbe 3-4 flere arbeidstimer hver dag ved å unngå pendling til og fra jobb som gjorde at jeg kunne tilbringe mer kvalitetstid med familien. Når det er sagt, liker jeg å se kollegene mine ansikt til ansikt, og jeg ser frem til å gjøre det oftere etter hvert som pandemien forsvinner og det er trygt for alle. Neato har vært veldig fleksibel, og det har jeg satt stor pris på.

J: Å jobbe hos Neato Robotics har gjort det mulig for meg å være veldig fleksibel. Barna mine trenger meg kanskje ikke så mye lengre, men det har vært tider da de har trengt meg, eller jeg har måttet ha sluppet alt for å være der for dem og jeg da har jeg hatt muligheten til å gjøre akkurat det.

Hvilke råd har du til andre arbeidende foreldre der ute?

A: Jeg vil bare si at det du gjør det er bra, og du er fantastisk! Jeg ante ikke alt arbeidet som ble lagt ned for å oppdra bare ett barn. Jeg ser deg og jeg beundrer alt engasjementet du legger ned i både familien og jobben din. Gjør det som er best for deg og din familie først og fremst. Alles behov og tilnærming er forskjellige. Hold ut, ha det gøy mens du gjør det, og ikke hold på for mye skyldfølelse.

J: Ikke hver for hard mot deg selv hvis du føler at du går glipp av noe. De vil rulle over på ryggen igjen og klappe for første gang igjen. Forbered deg heller på de gangene de virkelig trenger deg. Skolearrangementer, sportsbegivenheter og første skoledager. Det er de gangene de trenger deg mest.

Er det noe annet du vil legge til?

J: Å være forelder er ikke lett, men det er så givende. Jeg er imidlertid klar over at mange foreldre sliter med balansen mellom jobb og fritid. Snakk med lederen din om hvordan dere begge kan skape balanse, slik at dere er til stede på jobb i arbeidstiden og at dere kan være til stede for barna hjemme. Lær også å be om det du trenger, enten fra lederen din, ektefellen din, samboeren din, familien eller vennene dine. Ingen andre vet hva du går igjennom, men du. Det er enklere å skape en balanse enn du er klar over.

Tilbake til bloggen